Login backoffice

Kosten

Afhankelijk van de werkwijze welke u beoogt brengen wij de volgende kosten bij u in rekening.

 

Kosten voor de behandeling tijdens het vooroverleg

Schakelt u WOZ-Consultants in tijdens het vooroverleg dan kunt u aan de hand van de tabel in de productfolder uw kosten aflezen. Bij behandeling van navolgende belastingjaren daalt het tarief met 50%.

 

Kosten voor de behandeling in de bezwaarfase

Bij de behandeling van uw dossier in de bezwaarfase heeft u de mogelijkheid uit twee kostenvarianten. WOZ-Consultants kan voor u de behandeling verrichten op basis van de kostprijs of op basis van het no cure no pay beginsel. Afhankelijk van het aantal te beoordelen objecten varieert het tarief van € 1,70 tot € 4,00 per object. Een overzicht van deze kosten kunt u terugvinden in de productfolder.

 

Namens u kunnen wij de gemeente verzoeken om een proceskostenvergoeding toe te kennen. De gemeente dient dan op grond van wettelijke regels, indien de WOZ-waarde verlaagd wordt, aan u een proceskostenvergoeding toe te kennen. Voor de objecten waarvan de WOZ-waarde wordt verlaagd, worden hiermee de kosten van uw dossier grotendeels vergoed. 

 

Uiteraard staat het u vrij om wel of niet te besluiten tot het indienen van een verzoek om proceskostenvergoeding.

 

No cure no pay

Naast bovenstaande mogelijkheid is het ook mogelijk dat WOZ-Consultants voor u aan het werk gaat op basis van het zogeheten no cure no pay beginsel. Dit houdt in dat als de WOZ-waarde niet wordt verlaagd er geen kosten bij u in rekening worden gebracht. Wordt de WOZ-waarde wel verlaagd dan brengen wij de kosten in rekening welke de gemeente op grond van het wettelijk stelsel aan u vergoedt. Zelf betaalt u slechts 50% excl. BTW van het gerealiseerde lokale belastingvoordeel. Het voordeel van deze werkwijze is dat bij u de kosten niet voor de baten uitlopen. Wel is deze werkwijze alleen mogelijk indien u akkoord gaat met het indienen van een verzoek om een proceskostenvergoeding bij de gemeente.  

 

Inhuur van WOZ-taxateurs of juridische bijstand

Behandelt u liever zelf het WOZ-bezwaar,  dan kunt u bij WOZ-consultants aanvullende juridische- of taxatietechnische bijstand inhuren. Uiteraard is dit ook mogelijk in de beroeps- en/ of hoger beroepsprocedure. Inhuur is mogelijk vanaf 8 uur.

 

Mocht u vragen hierover hebben neemt u dan gerust contact op met één van onze medewerkers, zij staan u graag te woord.

NAAR INTAKE


Ga naar intakeLAATSTE NIEUWS


Radio interview Woondienst over de verhuurderheffing

Op Radio 1 was op 04-10-2013 een gesprek met dhr. Paping directeur van de Woonbond en PvdA-kamerlid Monasch. 

 

Lees meer

Wetsvoorstel "Wet maatregelen woningmarkt 2014" ingediend

Het wetsvoorstel is ingediend op 23 september.

Lees meer